Chroot.ro

Afiliere LIR

Acasă » Afiliere LIR

Începând cu anul 2014 Chroot Network SRL a devenit membru RIPE cu drepturi depline şi poate oferi servicii de afiliere şi sponsorizare pentru alocarile de adrese IP si resurse AS.

Luarea în evidenţă, nu va afecta dreptul de proprietate a supra resurselor, clientul va rămâne proprietarul de utilizare a resurselor atât timp cât vor fi respectate regulile RIPE în vigoare.

Adrese PI Numar AS Luare in evidenta
Dimensiune Bloc IP Pret/EURO
Anual One-time
/24 (256) 60 75 50
/23 (512) 75
/22 (1024) 90
/21 (2048) 110
/20 (4096) 150
>/20 (>4096) Contactați
Comandă

Informaţii referitoare la luarea în evidenţă:

RIPE a introdus în anul 2009 taxe suplimentare pentru resursele independente (Adrese PI şi numere AS) alocate direct de RIPE. Valoarea taxelor se calculează în funcţie de resursele alocate şi se plăteşte în fiecare an în avans.

Taxa de luare în evidenţă se plateşte o singură dată şi are ca scop costul de transfer de la un alt LIR la Chroot.

Neachitarea taxelor sau neafilierea la un LIR va conduce la retragerea resurselor RIPE sau plata unor taxe anuale de pâna la 3000 Euro.

Pentru afilierea la LIR este necesară semnarea unui acord, copia certificatului de inregistrare la Registrul Comerţului sau o copie CIF pentru persoanele care nu au numar de înregistrare. Pentru persoanele fizice este suficientă o copie a CI.

Acordul va fi trimis pe email dupa înregistrarea comenzii.

Definiţii :

Adresele IP publice se împart în două categorii :
  • PA - Dependente de provider (Provider Assigned)
  • PI - Independente de provider (Provider Independent)

Adresele IP PA sunt spaţii alocate de către provider clienţilor care au nevoie de spaţii mici de adrese IP <256.

Alocările de tip PA se pot face şi in blocuri mai mari de >256 clienţilor ce deţin un număr AS exact precum spaţiile PI.

Adresele IP PI sunt spatii mai mari de >256, şi sunt alocate clienţilor care deţin un număr AS şi care au minim 2 conexiuni cu provideri de internet diferiţi pentru a realiza rutare dinamica BGP.

Numarul AS (Autonomous System) este folosit de companiile si providerii de internet care au cel puţin doi provideri de internet şi doresc să realizeze rutări dinamice şi balansări de trafic bazate pe protocolul BGP.

RIPE - Réseaux IP Européens este un forum care se adresează entităților interesate in dezvoltarea internet-ului.

Principalul obiectiv al comunității RIPE este acela de a asigura continuitatea coordonării din punct de vedere tehnic și administrativ a acestuia.

BGP (Border Gateway Protocol) este protocolul de rutare folosit în nucleul Internetului. El menține o tabelă cu rețele IP (sau "prefixe") care arată calea folosită pentru a ajunge la rețeaua respectivă prin diferitele sisteme autonome (AS).

BGP este considerat din acest motiv un protocol de rutare vector-cale (spre deosebire de protocoalele vector-distanță, care nu păstrează toată calea). BGP nu folosește aceleași metrici ca protocoalele de rutare folosite în interiorul AS-urilor, ci ia decizii bazându-se pe cale și pe politicile de rutare ale sistemuluiautonom din care face parte.

© 2019 S.C. Chroot Network S.R.L. Toate drepturile rezervate proprietarului.
Termeni și Condiții de Utilizare | Despre Cookie | A.N.P.C. | SOL
Toate prețurile sunt afișate în Euro (€) și nu conțin TVA 19%.