cart contents

login status

Găzduire corectă

CE ÎNSEAMNĂ DE FAPT O GĂZDUIRE CORECTĂ?


Află acum ce anume îți oferim pentru a face site-ul tău să funcționeze perfect.

viteză • stabilitate • securitate

O găzduire corectă, calitate, usability

Cum poți să alegi un plan de Găzduire?

Ce este de fapt o Găzduire Web?

Găzduirea Web este un termen de care ne lovim pe mai toate drumurile, dar pe care probabil unii nu l-au înțeles în totalitate. E clar că în linii mari are legătură cu website-urile, însă s-ar putea să nu fii familiarizat cu diferitele tipuri de găzduire disponibile.

Aici încercăm să răspundem la toate aceste întrebări și să te ajutăm să faci alegerea corectă în cazul în care te simți pregătit să faci următorul pas spre a avea propriul tău site. Înainte de toate trebuie să înțelegi clar la ce se referă mai exact termenul de Găzduire Web. După cum sugerează și numele, este o cale de a găzdui o pagină web pe un server.

Găzduirea de tip Paid Shared

Găzduirea de tip Paid Shared înseamnă de fapt că plătești pentru ca fișierele tale să fie găzduite pe un server, laolaltă cu alte sute sau chiar mii de alte site-uri. Aceasta este una din opțiunile cu care este cel mai probabil să te întâlnești deoarece, de obicei, planul tarifar este accesibil oricărei persoane și este construit special pentru a fi ușor de accesat și de utilizat.

Găzduirea de tip Dedicat

Găzduirea de tip Dedicat este cel în care plătești pentru exclusivitatea de a avea propriul tău server. Acest lucru înseamnă o mai mare securitate, viteză de transfer și capacitate de trafic pentru website-ul tău, dar înseamnă, de asemenea, și o cheltuială în plus. Această opțiune este de obicei preferată de afacerile mai mari și reprezintă o opțiune mai scumpă.

Găzduirea de tip VPS

Acest tip de găzduire implică divizarea spațiului de pe un server în mai multe Servere Virtuale. Pentru toate dorințele și scopurile pe care le ai, vei beneficia de propriul server dedicat, singura diferență fiind că acesta este stocat pe același computer folosit și de alți utilizatori. Astfel vei avea toate beneficiile unui Server Dedicat, dar la un preț mult mai convenabil.

Oricum ar fi, trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte:

  •  Tipul de Găzduire Web pe care îl alegi depinde și de tipul de website pe care vrei să îl ai. Dacă vorbim despre un site personal sau chiar pentru o mică afacere, găzduirea de tip Shared este cea mai bună opțiune ca raport optim preț / performanță, iar dacă vorbim despre o afacere mai mare trebuie să te gândști la opțiunea de a avea un server dedicat.
  •  Este foarte important să alegi o Găzduire Web care să fie localizată în aceeași țară (zonă/regiune) cu cea din care provin vizitatorii site-ului tău. Din lipsă de fonduri sau pur și simplu fără să își dea seama, multe persoane cumpără Găzduire Web din altă țară, cu toate că site-ul lor are doar vizitatori din România iar acesta este adresat exclusiv vizitatorilor din România. Rezultatul unei asemenea alegeri este de cele mai multe ori fatală în raport cu concurența, întrucât timpul de încărcare al site-ului este cu câteva secunde mai mare (uneori se poate pierde și conexiunea) ca al unui site ce are o Găzduire Web localizată în România.