cart contents

login status

Înregistrare și Transfer de Domenii

Cele mai bune nume de domenii începând de la 7.6€/an!

Domenii Atractive

Lista Prețuri Domenii

Condiții Înregistrare Domenii

Domenii .ro

Începând cu 1 martie 2018, regimul domeniilor .ro s-a modificat prin implementarea de către RoTLD a sistemului de înregistrare și mentenanță anuală. În cele ce urmează vă prezentăm regulile după care funcționează înregistrarea și reînnoirea domeniilor .ro:

  • Înregistrarea unui domeniu .ro se poate face pe un număr de ani de la 1 la 10.
  • Deținătorul domeniului .ro va fi cel pe care îl veți introduce în momentul comenzii. Chroot nu va fi deținător pentru domeniul achiziționat prin intermediul nostru ci doar registrar.
  • Datele deținătorului vor fi protejate și nu vor fi afișate public decât dacă deținătorul este persoană fizică. Dacă deținătorul domeniului .ro este o organizație, datele de contact ale acesteia vor apărea public în WHOIS.
  • Taxa de mentenanță (sau reînnoire) trebuie plătită pentru absolut toate domeniile .ro. Plata se poate face anual, sau pe mai mulți ani, maximum 10 ani.
  • Suspendarea domeniilor .ro survine în cazul în care nu se plătește taxa de reînnoire (sau mentenanță). Acestea vor fi inițial suspendate (vor avea statusul Pending Delete), iar apoi, după o perioađă de grație de 90 de zile, șterse. Domeniile șterse vor deveni din nou disponile pentru a fi înregistrate de către oricine, pe principiul „primul venit, primul servit”.

Domenii .eu

Domeniile .eu pot fi înregistrate doar de către cetățenii țărilor membre UE.

Reguli generale

Clienții au drepturi depline de utilizare a domeniilor și pot transfera oricând domeniile la un alt registrar. Conform regulilor ICANN începand cu data de 01.01.2014 la înregistrarea domeniilor pentru clienții noi se cere o verificare a informațiilor. Verificarea se face urmand link-ul primit intr-un mesaj e-mail cu titlul „RAA Verification”. Această regulă se aplică și clienților care își modifică datele. Domeniul va fi suspendat dacă nu urmați linkul primit pe e-mail în termen de 15 zile.

Transferul Domeniilor

Ce este un cod EPP?

Codul EPP (cunoscut și sub numele de Cod de autorizare, Cheia de transfer, Cod de transfer EPP, Parola de domeniu) este un cod secret pe care registrarul unui domeniu îl generează în cazul în care se solicită transferul unui domeniu către un alt registrar. Acesta este trimis pe emailul deținătorului și are rolul de a preveni furtul de domenii.

Cum obțin codul EPP pentru un domeniu cu extensie generică (.com, .eu, .org, .net, etc)?

Pentru obținerea codului EPP trebuie să te loghezi în contul tău de client de la actualul registrar al domeniului, accesezi secțiunea dedicată domeniilor tale și, la domeniul pe care dorești să îl transferi, caută comanda care îți generează codul EPP.

Cum obțin cheia de transfer pentru un domeniu .ro?

Dorești să transferi un domeniu .ro de la un registrar la altul? Click aici pentru a vedea pașii de urmat.

Ce înseamnă că transferul unui domeniu .ro este gratuit?

Domeniile .ro se transferă de la un registrar la altul fără a se percepe o taxă suplimentară. Aceasta înseamnă că domeniul se va transfera la Chroot așa cum este el, fără a se modifica data expirării, datele deținătorului sau nameserverele. Transferul gratuit NU include reînnoirea domeniului.

Ești gata să-l transferi la chroot?