cart contents

login status

Care este diferenta dintre un domeniu web si gazduirea web

Care este diferența dintre un domeniu web și găzduirea web

Domeniul web și găzduirea web sunt două concepte importante în crearea și întreținerea unui site web.

Un domeniu web este numele unic al unui site web și este utilizat pentru a accesa site-ul prin intermediul internetului. De exemplu, „www.domeniultău.ro” este un domeniu web. Domeniile web sunt înregistrate și gestionate prin intermediul registrarilor de domenii.

Pe de altă parte, găzduirea web reprezintă spațiul de stocare al unui site web pe un server conectat la internet. Gazduirea web permite proprietarului site-ului să acceseze și să gestioneze site-ul prin intermediul internetului.

Deci, putem spune că un domeniu web reprezintă numele unui site web, în timp ce gazduirea web reprezintă spațiul de stocare și funcționarea site-ului. Un site web are nevoie de ambele pentru a fi accesibil utilizatorilor prin intermediul internetului. De exemplu, pentru a accesa site-ul „www.domeniultău.ro„, trebuie să aveți înregistrat domeniul și să aveți site-ul găzduit pe un server.

În concluzie, domeniul web și gazduirea web sunt două aspecte importante ale unui site web și sunt interdependente. Un domeniu web oferă numele unic al site-ului, în timp ce găzduirea web asigură spațiul de stocare și funcționarea site-ului.

La Chroot poți înregistra domeniul tău cât și un pachet de găzduire atât separat cât și împreuna. Prin achiziția unui domeniu împreună cu un pachet de găzduire poți beneficia de gratuitate în înregistrarea domeniului.

Află mai multe și despre ce este găzduirea web.