cart contents

login status

ce este gazduirea web

Ce este găzduirea web?

sau

Ce înseamnă gazduirea web?

Am primit des întrebarea ce înseamnă gazduirea web astfel încât ne vedem obligați să răspundem cât mai detaliat.

Gazduirea web este un serviciu prin care proprietarii de site-uri web pot salva și accesa pagina web pe internet. Fără gazduire web, un site web nu poate fi accesat de către utilizatorii din întreaga lume.

Gazduirea web poate fi oferită de mai multe tipuri de servicii, cum ar fi gazduirea partajată (shared webhosting), gazduirea dedicată și gazduirea cloud.

Gazduirea partajată este cea mai ieftină opțiune și este potrivită pentru site-uri web cu trafic redus spre mediu.

Gazduirea dedicată oferă mai multă putere și control, fiind potrivită pentru site-uri web cu trafic mare și necesități mai complexe. În cazul în care website-ul tău are nevoie de mult mai multe resurse față de un website obișnuit poți face trecerea către o gazduire dedicată prin alegerea pachetului de gazduire web VIP.

Gazduirea cloud este potrivită pentru site-uri web care au nevoie de resurse sporite, deoarece permite adăugarea sau scăderea resurselor, în funcție de necesități. De asemenea, oferă mai multă siguranță și disponibilitate, deoarece datele sunt stocate în mai multe locații și au posibilitatea de a fi redirecționate în cazul întreruperilor sau problemelor tehnice.

Chroot oferă un sistem hibrid de gazduire web. Serviciile noastre rulează într-un cloud privat bazat pe VMware si NetApp iar, în cazul unei defecțiuni, durata de revenire a sistemelor este foarte mică.

În plus, multe servicii de gazduire web oferă, de asemenea, suport tehnic, instrumente de administrare și opțiuni de securitate, cum ar fi protecția anti-spam și anti-virus.

Alegerea serviciului de gazduire web potrivit poate face diferența între un site web eficient și unul care nu funcționează corect sau care nu poate face față cererilor utilizatorilor. Este important ca produsul de gazduire web ales să includă soluții de copii de rezervă (backup) cât și soluții active de firewall, precum Imunify360.

Gazduirea web este esențială pentru orice site web care dorește să fie accesibil utilizatorilor din întreaga lume. Alegerea serviciului potrivit poate ajuta la asigurarea performanței, siguranței și disponibilității site-ului web.

Te-ai intrebat care este diferenta dintre un domeniu web si gazduirea web ?